Russerne ut mot Johannes Høsflot Klæbo: «Et psykologisk angrep»

Mandag 3.februar meddelte Norges Skiforbund at langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo hadde pådratt seg et brudd i hånda forrige helg.

23-åringen forklarte hendelsen på youtube-kanalen sin senere på kvelden samme dag og forklarte at det var snakk om brudd i fingeren. Trønderen hadde vært på bowling med noen venner da han bestemte seg for å prøve å slå til en bokse-automat.

Idet Klæbo slo til automaten gled hånden hans av punchingbagen og skjøt fart inn i en metall-plate ved siden av bokse-automaten.

I videoen sier den spurtsterke langrennsløperen at «når det ikke blir deltakelse i Falun, er det nok bare å gratulere Bolsjunov med «kula».

Med det maner Klæbo at hans russiske rival denne sesongen, Alexander Bolsjunov (23), kommer til å vinne sammendraget i verdenscupen for 2019/20-sesongen.

Se videoen i Youtube-spilleren under:

Russerne reagerer på utspillet

Klæbos ord i video-bloggen har fått flere kjente russere til å reagere, blant annet den russiske skipresidenten Jelena Välbe og den tidligere langrennsstjernen Nikita Krjukov.

«Jeg er ganske skeptisk til disse ordene, fordi det fortsatt er mange løp fremover. Og å stå over to renn betyr ikke at han burde bli avskrevet. Jeg er sikker på at dette er et psykologisk angrep. Jeg håper at han blir frisk så fort som mulig, at fingeren vokser sammen, og det er tydelig at dette var en gutteaktig ulykke, så vi håper han unngår flere slike dumheter», sier den russiske skipresidenten Jelena Välbe til russiske R-sport.

Krjukov med klar tale

Nikita Krjukov uttaler at man må ta Klæbos ord med et snev ironi.

«Selvfølgelig kan ikke Bolsjunov ta det med ro. Når avstanden har blitt så stor at Klæbo ikke kan ta han igjen i sammendraget, da kan han slappe av», sier Krjukov til R-sport.

Klæbo selv har informert VG i en e-post om at han står for uttalelsene sine om at han mener at «kula» har røket. Han påpeker dog at det ikke vil stanse ham fra å gi alt han har ut sesongen.

Les også: Petter Northug tar nytt oppgjør med Janteloven – kjente profiler reagerer

Akkurat nå ligger Klæbo på 2.-plass i verdenscupsammendraget med 1222 poeng, og har 235 poeng opp til lederen Bolsjunov (23), som har 1457 poeng hittil i sesongen.

Russeren kommer trolig til å dra ifra med mange flere poeng i løpet av de to rennene som skal gjennomføres i svenske Falun kommende helg.

Klæbo kommer til å gå glipp av lørdagens klassisk sprint og søndagens fellesstart i fristil.

Den norske langrennsstjernen håper å være frisk og rask til 15. februar, da det er starttidspunktet på sesongens Ski Tour 2020 i Sverige og Norge.

Touren går fra svenske Östersund, via Åre, Storlien og Meråker og frem til målet i Trondheim og Norge. Touren varer fra 15. til 23. februar.

Klæbo har vunnet de to foregående sesongene sammenlagt. Forrige sesong var det Bolsjunov som havnet på 2.-plass på sammenlagtlista. Verdenscupen avsluttes i Canada i slutten av mars.

La oss ønske Johannes Høsflot Klæbo god bedring – ikke gi opp muligheten til kula!

Disse utøverne går i Falun kommende helg:

MENN SPRINT KLASSISK LØRDAG 8.2
Pål Golberg, Erik Valnes, Eirik Brandsdal, Gjøran Tefre, Håvard Solås Taugbøl, Pål Trøan Aune, Fredrik Riseth

MENN 15 KM FRISTIL SØNDAG 9.2
Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh, Gjøran Tefre, Jan Thomas Jenssen. 

KVINNER SPRINT KLASSISK LØRDAG 8.2
Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Anna Svendsen, Heidi Weng, Therese Johaug, Julie Myhre.

KVINNER 10 KM FRISTIL SØNDAG 9.2
Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Tiril Udnes Weng, Julie Myhre, Helene Marie Fossesholm.

Kilde: Norges skiforbund