Jonna Sundling og Emma Ribom slår tilbake mot utspillet om rivalen Kristine Stavås Skistad: "Hvorfor sier man sånt?" - Sportsbibelen

Jonna Sundling og Emma Ribom slår tilbake mot utspillet om rivalen Kristine Stavås Skistad: «Hvorfor sier man sånt?»

Tre virkelig gode sprintere, men hvem er best?

Kristine Stavås Skistad, mener den norske landslagstreneren Stig Rune Kveen.

– Jeg synes det er litt sprøtt å si, sier sprintstjernen Emma Ribom til Expressen.

Sverige har hatt stor suksess i sprint på damesiden de siste sesongene. Samtidig har grenen vokst til å bli litt av en kamp mellom Sverige og Norge.

Sprintdronningene

Jonna Sundling, Emma Ribom, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Frida Karlsson er best av svenskene i sprint de siste årene. Denne sesongen har det i hovedsak vært de tre første som har imponert. Det har egentlig bare vært én skiløper som har kunnet utfordre.

Etter hennes utrolige gjennombrudd i så ung alder forsvant Kristine Stavås Skistad nesten. Men forrige sesong var nordmannen plutselig tilbake i storform og vant flere sprinter i verdenscupen. Denne sesongen er hun den eneste ikke-svenske skiløperen som har vunnet en sprint på damesiden, noe hun gjorde under verdenscupen i Trondheim.

Norske utspillet

Men det er Sverige som vant de resterende sprintene av sesongen. Til tross for det mener Stavås Skistads trener i landslaget, Stig Rune Kveen, at det er nordmannen som er verdens beste sprinter akkurat nå.

– Den eneste grunnen til at hun tapte for svenskene er fordi hun ble stilt mot flere av dem samtidig. Hvis hun møtte dem én mot én, ville hun vinne mot dem alle. Hver gang, sier Kveen til Expressen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er ikke Jonna Sundling enig i.

– Du må tro på det du gjør og dine aktive… men så vet jeg ikke hvorfor du velger å si det. Det er egentlig ikke aktuelt om hun slår oss en mot en heller, for vi går ikke sånn. Kristine er en god sprinter, men mange av oss er det, sier hun til avisen.

Slår tilbake

Heller ikke Emma Ribom, som begynner å le når hun hører Kveens plan.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si… Jeg synes det er litt klønete. Jeg tror ikke hun slår oss hver gang og da er det sånn, vi er seks skiløpere i hvert heat og uansett nasjon kjemper alle om å være først. Og etter det jeg husker var det Jonna (Sundling) som vant VM og OL-gull sist, sier Ribom.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev