Kjempeskandalen før skiskytter-VM: Frikjent for doping – men utestenges nå i hele fire(!) år etter fyllefest

Høsten 2019 ble den kasakhstanske skiskytteren Anton Pantov frikjent etter en omfattende dopingsak, men nå er han igjen involvert i en gigantisk skandale.

Pantov har nå blitt utestengt i fire år for å ha drukket alkohol på en leir sammen med noen landslagskamerater, bare dager før skiskytter-VM går av stabelen.

Det er svenske Aftonbladet som omtaler saken.

Torsdag begynner skiskytter-VM i italienske Antholz. Men før mesterskapet har det kasakhstanske skiskytterlandslaget tatt en streng avgjørelse, etter en hendelse som omhandler fire av utøverne deres.

Kjempeskandale før VM

28 år gamle Anton Pantov har fått beskjed om at han er utestengt fra det kasakhstanske skiskytterlandslaget i hele fire år. I tillegg er trioen Timur Kuts, Vladislav Vitenko og Roman Yeremin suspendert i ett år hver.

Kvartetten blir straffet for å ha drukket alkohol på landslagssamling. Årsaken til Pantovs rekordstore straff er fordi dette er andre gang han er beruset i landslagssammenheng.

«Vi har nulltoleranse for denne typen oppførsel. Disse skiskyttere gir landet vårt et dårlig rykte», sier den kasakhiske skiskytterformannen Yermek Kizatov, ifølge Aftonbladet.

https://www.instagram.com/p/BpcDp7MCfWt/

Fylleskandalen skal ha forekommet 29. januar i østerrikske Obertilliach, men det er ikke bekreftet nøyaktig hva som har skjedd.

Hotellpersonalet hevder at kvartetten gikk rundt om natten og ødela gjenstander i korridoren. En kasakhstansk trener skyndte seg til rommet deres og fant dem merkbart beruset, skriver den svenske avisen.

Nekter for alt – dette skriver han

Men Anton Pantov nekter for alt og har lagt ut et Instagram-innlegg hvor han skriver om hele situasjonen.

«De spydde over en hel vegg, så jeg trengte å rengjøre rommet en ekstra gang. Og i korridoren var det søppel og minst én ting i trappa ble ødelagt», skriver Pantov på Instagram, og hevder det er vitnesbyrdet til hotellpersonalet.

Les også: Russerne ut mot Johannes Høsflot Klæbo: «Et psykologisk angrep»

https://www.instagram.com/p/B8ZDQEUHTvq/

Men Pantov skriver selv på Instagram at sannheten er at det var stille og at alle sovnet rundt klokka 23.00 og grunnen til de sure oppstøtene skyldtes høydeen de befant seg i og ikke alkohol.

«Jeg kastet opp om natten fordi det var vanskelig å akklimatisere seg til fjells. Og det gjorde jeg i nærheten av toalettet», skriver han på Instagram.

Dette er ikke første gang den 28 år gamle skiskytteren Pantov har vært involvert i en gigantisk skandale. I høst ble han beskyldt for doping etter et raid under skiskytter-VM i 2017.

Men da ble Pantov frikjent fra dopinganklagene til slutt og slapp dermed straff. Og nå får han en av tidenes lengste utestengelser for å ha drukket alkohol.

Les også: Flere norske skistjerner vrakes til årets Ski Tour – OL-vinner fra Pyeongchang utelatt

Hva synes du om avgjørelsen? Er det for strengt å utestenge 28-åringen i fire år, eller han gitt den riktige straffen? Si din mening i kommentarfeltet!

Skiskytter VM begynner for øvrig torsdag 13. februar og varer frem til søndag 23. februar.

Slik ser VM-programmet ut:

Torsdag 13. februar kl. 14.45
Miks stafett (kvinner+menn)

Fredag 14. februar kl. 14.45
Kvinner – Sprint 7,5 km

Lørdag 15. februar kl. 14.45
Menn – Sprint 10 km

Søndag 16. februar kl. 13.00
Kvinner – Jaktstart 10 km
kl. 15.15
Menn – Jaktstart 12,5 km

Tirsdag 18. februar kl. 14.15
Kvinner – Normal 15 km

Onsdag 19. februar kl. 14.15
Menn – Normal 20 km

Torsdag 20. februar kl 15.15
Singel miks stafett (kvinner + menn)

Lørdag 22. februar 11.45
Kvinner – Stafett 4*6 km
kl. 14.45
Menn – Stafett – 4*7,5 km

Søndag 23. februar kl. 12.30
Kvinner – Fellestart 12,5 km
kl 15.00
Menn – Fellesstart 15 km