Linn Svahn og Maja Dahlqvists hånfulle kritikk – etter utspillet om Kristine Stavås Skistad: «Avhenger kanskje av…»

Landslagstrener Stig Rune Kveen gikk ut hardt til fordel for Kristine Stavås Skistad.

Utspillet får svenskene Linn Svahn og Maja Dahlqvist til å le.

– Kanskje i en annen idrett, sier Dahlqvist til VG.

Gang på gang de siste sesongene har det vært et vanlig syn at det i verdenscupens sprintfinale på damesiden er flere svensker, og norske Kristine Stavås Skistad.

Norske utspillet

Det har også stått mellom Stavås Skistad og spurtsterke svensker som Emma Ribom, Jonna Sundling, Linn Svahn og Maja Dahlqvist når det kommer til kampen om pallplassene. Denne sesongen har det vært svenskene som har tatt over, med fire sprintseire (Emma Ribom og Linn Svahn to hver).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonna Sundling & Linn Svahn
Jonna Sundling & Linn Svahn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Men Stavås Skistad vant sprinten i Trondheim, og har havnet på pallen i samtlige av sesongens spurter. Det fikk treneren hennes i landslaget, Stig Rune Kveen, til å stikke ut haken.

– Kristine er verdens beste sprinter. Den eneste grunnen til at hun tapte for svenskene er fordi hun møtte flere av dem samtidig. Hvis hun møtte dem én mot én, ville hun vinne mot dem alle. Hver gang, sier Kveen til Expressen.

Dahlqvists svar

Maja Dahlqvist er ikke enig i Kveens teori.

– Vi vet ikke, det er en annen sport. Hun kan være verdens beste i en annen idrett. Det er en merkelig påstand. Men de prøver å finne måter der de er best uten å klare å få et resultat, sier Dahlqvist lattermildt ifølge VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Linn Svahn har møtt Stavås Skistad mange ganger nå. Og hun er heller ikke enig i at nordmannen topper listen over sprintere.

– Hvis det er slik at du er så sterk og det er tanken, så kan det være fordi Skistad ikke har en god nok trener når vi er seks på startstreken. Det er det vi konkurrerer om, sier Svahn til avisen.

Svahns kritikk

Svahn, som har vunnet de to siste verdenscupsprintene, legger til:

– Det er lett å si. Kristine er absolutt en av verdens beste sprintere, det kan jeg sverge på. Men formatet er slik. Jeg hadde kanskje vært den beste skiløperen i verden hvis vi ikke hadde oppoverbakker, men det har vi ikke.

Hvem synes du er den beste sprinteren i verden akkurat nå? Del artikkelen og si din mening!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev