Sundby om Johaug-saken: – Du sitter der og føler du har begått et drap - Sportsbibelen

Sundby om Johaug-saken: – Du sitter der og føler du har begått et drap

Martin Johnsrud Sundby forteller at han føler stor sympati med Therese Johaug i kampen mot dopingdommen, ifølge TV 2.

Etter Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket Johaugs opprinnelig dopingdom på 13 måneder til Idrettens domstol (CAS) risikerer skistjernen opp mot to års utestengelse. I CAS har også Sundby vært, og den opplevelsen unner han ingen.

– Det er et lite vennlig klima i Lausanne. Jeg unner ikke Therese denne opplevelsen. Det er trist for alle at saken ikke er ferdig. Dette skal jo være en uavhengig arena der hun får opp saken på nytt. Hvis rettferdigheten noen gang kan seire, så er det jo lov å håpe at det går i Thereses favør, sier Sundby, til TV 2.

Flere har de siste dagene uttrykt sympati med Johaug, blant annet fra svensk hold. I tillegg har det norske skiforbundet bestemt seg for å betale regningen i forbindelse med Johaugs rettsaker. Sundby sammenligner møtet med CAS som om man skulle ha begått et drap.

– Du sitter der og føler du har begått et drap. Det er det som er følelsen i det rommet. Det er litt av det som møter Therese nå. Jeg snakker jevnlig med Therese uavhengig av saken. Vi er gode venner og har en god relasjon. Nå har vi også muligheten til å dele en del erfaringer som er nyttig for henne. Jeg stiller selvsagt opp, sier Sundby til TV-kanalen.

Også andre tidligere dopingdømte norske utøvere har delt sine erfaringer med CAS i norske medier. Blant andre kappgangeren Erik Tysse.

– Jeg anbefaler Johaug å leie inn advokater med veldig, veldig god erfaring fra CAS-systemet. Jeg hadde ikke økonomiske rammer til det, men det vil øke sjansene hennes med noen få prosent, sier Erik Tysse til VG.