Johannes Høsflot Klæbo avslører hva legen sier om bruddet

For to uker siden delte Norges skiforbund nyheten om at Johannes Høsflot Klæbo (23) hadde pådratt seg et fingerbrudd.

Langrennsstjernen meddelte selv på Youtube-bloggen sin at han pådro seg bruddet ved en bowlingbane. Han og noen kamerater hadde nettopp blitt ferdig med å spille og skulle teste ut en boksemaskin i hallen.

På sitt andre forsøk gled 23-åringens høyre hånd forbi baggen han skulle slå, og rett inn i en hard overflate like ved siden av, som førte til brudd i fingeren.

Både Klæbo og det norske skiforbundet håpet at han kom til å bli frisk nok i fingrene til å kunne gå sesongens Ski Tour, som begynner kommende helg.

«Johannes har pådratt seg brudd i et lite bein ved en finger, og må trene alternativt hjemme når verdenscupen i Falun går til helgen. Vi håper og tror Ski Tour 2020 fortsatt er innen rekkevidde», sa medisinsk ansvarlig for langrenn i Skiforbundet, Øystein Andersen på Skiforbundets hjemmside like etter bruddet.

Status etter legens nye ord

Nå har Klæbo fått undersøkt bruddet igjen, for å se om han er frisk nok til å gå Ski Tour 2020 som starter lørdag ettermiddag i svenske Östersund.

Han har fått grønt lys, men beskjed om at det kan bli smertefullt.

«Han sa at bruddet så fint ut. Det hadde ikke flyttet på seg. Det var bare å peise på, men at jeg måtte forberede meg på at det kunne gjøre vondt. Jeg har det gjerne litt vondt for å få lov til å gå her og på hjemmebane. Jeg håper på en litt bedre følelse når vi kommer i gang. Forhåptenlig blir det bare bedre og bedre for hver dag som går», sier Klæbo til TV 2.

Les også: Russerne ut mot Johannes Høsflot Klæbo: «Et psykologisk angrep»

Kun én grunn til at Klæbo får gå

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum meddeler at han ikke hadde tatt ut noen andre på landslaget til Ski Touren om de hadde vært i en lignende situasjon.

Grunnen til at 23-åringen får gå årets Ski Tour skyldes kun at han fortsatt har en mulighet til å ta igjen russeren Alexander Bolsjunov (23) i verdenscupsammendraget.

Klæbo har allerede stått over to renn siden han pådro seg bruddet, som har ført til at hans store rival har seilt lenger i fra ham i sammendraget. Nå leder russeren verdenscupen med 1647 poeng, mens Klæbo ligger 425 poeng bak med 1222 poeng.

Les også: Tarjei Bø med klar melding til lillebror Johannes før VM: «Velkommen ned på vårt nivå»

Klæbo har vunnet verdenscupen sammenlagt de to foregående sesongene, forrige sesong med svært liten margin over nevnte Bolsjunov.

Ski Tour går fra svenske Östersund, via Åre, Storlien og Meråker og frem til målet i Trondheim og Norge. Touren varer fra 15. til 23. februar.

Tror du Johannes Høsflot Klæbo kommer til å ta igjen Bolsjunov i verdenscupsammendraget? Eller vil russeneren vinne 2019/20-sesongen sammenlagt?